Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Hogeschool PXL investeert in energiebesparende maatregelen

De Limburgse Hogeschool PXL investeert 1.030.000 € in energiebesparende maatregelen. De Vlaamse overheid subsidieert de helft van dat bedrag. PXL zal een aantal gebouwen beter isoleren, glas vervangen door hoogrendementsglas en zonneboilers of hoogrendementsketels plaatsen.

Hogeschool PXL investeert in energiebesparende maatregelen
De hogeschool beschikt over heel wat onroerend goed. Zeker in de oudere gebouwen kan nog veel energiewinst geboekt worden. Om energiebesparende investeringen in bestaande (onderwijs)gebouwen te stimuleren stelt de Vlaamse overheid, via het Vlaams Klimaatfonds, subsidies ter beschikking. De investeringen moeten een CO2- reductie opleveren.
 
In februari heeft een ambtelijke commissie, samengesteld uit vertegenwoordigers van het Vlaams Energieagentschap (VEA), het Vlaams Energiebedrijf (VEB), het Departement Omgeving, het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) en het Agentschap Hoger Onderwijs, Volwassenenonderwijs, Kwalificaties & Studietoelagen (AHOVOKS), de ontvankelijke aanvragen beoordeeld.
 
De CO2-reductie werd berekend en vervolgens gedeeld door de gevraagde subsidie zodat de totale CO2-besparing over een periode van 15 jaar (voor technieken) of 35 jaar (voor gebouwen) per geïnvesteerde euro uit het Klimaatfonds werd bekomen. De Vlaamse overheid financiert 50% van het budget van deze goedgekeurde klimaatvriendelijke investeringen.
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten