Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Holcim-betoncentrales Brussel en Merksem krijgen CSC-keurmerk

De Holcim-betoncentrales van Brussel en Merksem (Antwerpen) verkregen deze zomer het CSC-keurmerk. Dit betekent dat alle schakels in de keten een bijdrage leveren aan duurzaamheid. Beide betoncentrales voldoen aan de strenge economische, maatschappelijke en milieuvriendelijke eisen alsook aan de eisen inzake de herkomst van de grondstoffen en de productiewijze.  

Holcim-betoncentrales Brussel en Merksem ontvangen CSC-keurmerk
De Concrete Sustainability Council (CSC) werd in de schoot van de World Business Council for Sustainable Development (WBCSD) opgericht met als doel een certificatiesysteem uit te werken gericht op maatschappelijk verantwoord ondernemen, specifiek voor bedrijven in de beton-, cement- en granulatensector.
 
Dit systeem geeft inzicht in de mate waarin bedrijven op een ecologische, sociale en economisch verantwoorde manier werken. Deze internationale organisatie wordt gesteund door tal van ngo's en milieubewegingen.
 
“Inzetten op een continue verbetering van onze processen en het minimaliseren van onze milieu-impact maken deel uit van onze prioriteiten. Met het CSC-keurmerk gaan we nog een stap verder”, zegt Bart Daneels, CEO van Holcim België.
 
Beton is wereldwijd nog steeds het meest gebruikte bouwmateriaal. Dit certificatiesysteem toont aan dat men met beton kan bouwen aan een duurzame, veilige en comfortabele wereld.
 
‘Beton is het bouwmateriaal bij uitstek en is essentieel voor de ontwikkeling van onze samenleving; we moeten er daarom alles aan doen om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen. Met deze certificering kunnen onze klanten erop vertrouwen dat het beton duurzaam geproduceerd is”, aldus Bart Daneels.
 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten