Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Holcim krijgt CSC Gold-certificaat voor alle betonactiviteiten

Na de steengroeven van Milieu en Leffe en de cementfabrieken in Obourg en Antwerpen, zijn nu ook de acht betoncentrales van Holcim België bekroond met het CSC Gold-label. Dankzij deze certificering kan de groep zijn engagement op het gebied van duurzame ontwikkeling en duurzaam beheer van hulpbronnen kracht bijzetten.

Holcim krijgt CSC Gold-certificaat voor alle betonactiviteiten  (1)
Nitschmann, Hans-Joachim
De certificering is belangrijk omdat ze helpt bij de creatie van een duurzamere toeleveringsketen voor beton, met een doorgedreven engagement voor de ecologische transitie. Het betreft dan ook alle spelers in de betonbouwindustrie, van de leverancier van
grondstoffen zoals cement en granulaten, tot de producent en leverancier van stortklaar beton.
 
Het CSC Gold-label is een wereldwijd erkende certificering die de verantwoordelijkheden en het professionalisme van een
betonproducent op het gebied van milieu-, gezondheids- en veiligheidsbeheer aantoont en daarbij de sociale en kwalitatieve aspecten in acht neemt.
 
De CSC-certificaten werden tijdens de voorbije Matexpo-beurs uitgereikt. Holcim België is nu het enige bedrijf op de
Belgische markt dat dit certificaat kan voorleggen voor zijn gehele activiteit op het gebied van stortklaar beton.
 
Dit is zowel een hoogtepunt als een mijlpaal in het jarenlange streven van Holcim om een belangrijke speler te zijn op het gebied van duurzame ontwikkeling en een verantwoord beheer van hulpbronnen. Door koolstofneutrale producten aan te bieden, stelt Holcim zijn klanten in staat om te bouwen terwijl tegelijk de negatieve impact van hun activiteit op het klimaat wordt tenietgedaan.
 
Het ECOPact-assortiment van Holcim wordt geproduceerd met behulp van grondstoffen met een lage milieuvoetafdruk en vervoerd met
geselecteerde transportmiddelen zoals Euro 6-voertuigen. Bovendien wordt het niet-samendrukbare deel van de CO2-uitstoot gecompenseerd door te investeren in gecertificeerde duurzaamheidsprojecten.
 
De Concrete Sustainability Council (CSC) is opgericht door het Cement Sustainability Initiative (CSI) van de World Business Council for Sustainable Development (WBCSD). Tot de leden behoren ondernemingen, verenigingen, certificeringsinstellingen en wetenschappelijke instituten. Het certificeringssysteem dat het heeft ontwikkeld voor verantwoorde aankopen wordt wereldwijd erkend door de Breeam-methode.
 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten