Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Indaver moet strengere lozingsnormen handhaven

De afvalverwerkingsinstallatie van Indaver nv in Antwerpen kreeg eind juni door Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir strikte lozingsnormen opgelegd. Concreet werden de lozingsnormen voor PFOS zestig keer strenger, voor PFBS zelfs tweehonderd keer. Indaver trok echter naar de Raad voor Vergunningsbetwisting om de lozingsnormen te schorsen, maar de rechter wijst dat verzoek af omdat Indaver de uiterst dringende noodzakelijkheid niet aantoont.

Indaver moet strengere lozingsnormen handhaven
Indaver heeft beslist ook een vernietigingsverzoek in te dienen tegen de beslissing van Demir, maar hier wordt op korte termijn geen uitspraak verwacht. De opgelegde lozingsnormen én de bijhorende voorwaarden blijven daardoor van kracht.
 
Indaver produceert in Antwerpen geen PFAS, noch PFAS-houdende stoffen, maar verwerkt PFAS-houdend afval van verschillende bedrijven, waaronder ook firma’s uit Nederland. Indaver verwerkt op jaarbasis meer dan 25.000 ton fluorhoudende stromen van variabele origine en samenstelling. 
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten