Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Jan De Nul installeert 41 windturbines in Denemarken

Het maritieme constructiebedrijf Jan De Nul gaat 41 windturbines van elk 8,4 MW transporteren en installeren voor de offshore windparken Vesterhav Nord & Syd voor de Deense oostkust. Deze windparken zullen in de toekomst 380.000 Deense gezinnen voorzien van elektriciteit. Het einde van de werken is voorzien in augustus 2023.

Jan De Nul installeert 41 windturbines in Denemarken
Jan De Nul zal voor dit project het jack-up installatieschip ‘Vole au vent’ inzetten. In totaal zullen 41 Siemens Gamesa windturbines worden geïnstalleerd. Om de componenten van deze turbines zeevast te kunnen transporteren, is een ontwerp op maat nodig.
 
Jan De Nul zal zelf instaan voor dit ontwerp, toezien op de fabricage ervan en de effectieve ombouw van het scheepsdek uitvoeren. Verder ontfermt Jan De Nul zich ook over de nodige gerelateerde studies  voor de installatie van de windturbines. Beide windparken zullen tegen eind 2023 operationeel zijn.
 
“Dit contract bevestigt de vaste waarde en betrouwbare partner die we in de hernieuwbare offshore sector zijn. Recent installeerden we nog 72 windturbines voor het grootste offshore windpark in Denemarken, Kriegers Flak. We kijken ernaar uit om samen met Vattenfall voort te bouwen op deze ervaring”, zegt Jan Van Impe, area manager Offshore Renewables van Jan De Nul Group.
 
"Denemarken trekt resoluut de kaart van de groene energieproductie. Dit project is een mijlpaal en het maakt ons trots dit samen met hen te mogen realiseren. We hebben het materieel, de ervaring en de motivatie om dit soort uitdagende projecten te realiseren”, vult Bart Willems, commercieel verantwoordelijke Offshore Wind bij Jan De Nul Group aan.
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten