Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Kellogg’s krijgt gloednieuw warehouse in Mechelen Zuid

De laatste maanden werd hard gewerkt aan de reconversie van de oude Axalta-site aan de Antoon Spinoystraat in Mechelen. Daar komt immers een nieuw CO2-neutraal warehouse van 45.000 m². ‘MG Park Malinas’ zal door het aanpalende Kellogg’s worden gehuurd voor de opslag en distributie in de Benelux en het noorden van Frankrijk.

Res_CAM_014

Na het slopen van alle bedrijfsgebouwen werd gestart met de sanering van de hele Axalta-site. Hiermee komt een einde aan de historische bodemvervuiling en de onderbenutting van het bedrijventerrein. Van een overwegend geasfalteerd geheel wordt ‘MG Park Malinas’  naar een groene site waar een gezonde waterhuishouding wordt nagestreefd. Nieuwe aanplanting moet voor een groen karakter zorgen en waar mogelijk wordt waterbuffering en een waterdoorlatende bodem voorzien. Eigenaar MG Real Estate zal het nieuwe warehouse verhuren aan Kellogg’s dat op het aanpalende terrein een productiesite heeft. Op die manier krijgt de ontbijtgranen- en koekjesfabrikant de mogelijkheid om op een ecologische manier uit te breiden. Door productie en distributie samen te brengen, kan het vrachtverkeer immers worden gereduceerd. Bovendien zal het warehouse volledig CO2-neutraal zijn dankzij warmtepompen in het gebouw en een uitgebreid aantal PV-panelen op de daken. Er zal meer energie worden opgewekt dan ‘MG Park Malinas’ nodig heeft, dus wordt onderzocht of de overtollige stroom via een directe lijn naar de productiesite kan worden overgebracht. Ook voorziet MG Real Estate laadpalen voor elektrische wagens en fietsen. Het eerste deel zal deze zomer worden opgeleverd. De volledige 65.000 m² zal vermoedelijk in het tweede kwartaal van 2024 klaar zijn.  


Res_CAM_002
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten