Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Koen Van den Heuvel volgt Schauvliege op

Vlaams CD&V-fractieleider Koen Van den Heuvel (54) volgt Joke Schauvliege op als Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw.  Schauvliege moest dinsdag ontslag nemen nadat ze tijdens een toespraak insinueerde dat de klimaatbetogingen een complot waren en deel uitmaakten van een georkestreerde beschadigingsoperatie tegen haar persoon, iets wat haar bevestigd zou zijn door de Staatsveiligheid. Al gauw moest de minister toegeven dat dit helemaal niet klopte.

koen van den heuvel
CD&V

Koen Van den Heuvel studeerde in 1988 af als licentiaat in zowel de economische als de politieke wetenschappen aan de KU Leuven. Ook haalde hij een baccalaureaat in de filosofie. Zijn professionele carrière begon bij de Nationale Bank van België. Hier was hij kaderlid op de studiedienst van 1989 tot 2004 en schreef hij rapporten over de arbeidsmarkt en de economische conjunctuur. In 1989 werd  Van den Heuvel voor het eerst verkozen tot gemeenteraadslid van Puurs, wat hij bleef tot in 2018.

Bestuurservaring heeft hij opgedaan als schepen van Jeugd, Cultuur en Financiën van 1992 tot 1997 en gedurende meer dan twintig jaar als burgemeester van Puurs. Vorig jaar was hij de bezieler van de fusie tussen Puurs en Sint-Amands, die sinds nieuwjaar Puurs-Sint-Amands heet. Nu hij Vlaams minister wordt, moet hij zich (tijdelijk) laten vervangen als burgemeester. Sinds 2004 is hij verkozen als Vlaams parlementslid en sinds 2012 is hij voorzitter van de Vlaamse CD&V-fractie. In die laatste functie wordt hij opgevolgd door Peter van Rompuy.

Als Vlaams parlementslid toonde Koen Van den Heuvel grote interesse in financiën en begroting, binnenlands bestuur, innovatie, werk en omgeving. Gedurende de onderhandelingen over de zesde staatshervorming was hij één van de architecten van de nieuwe financieringswet. Van den Heuvel is lijsttrekker voor de provincie Antwerpen bij de verkiezingen voor het Vlaams parlement op 26 mei.
 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten