Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Laat je inspireren om te bouwen met de natuur

Op dinsdag 12 september gaat VIBE, de gangmaker voor regeneratief ontwerpen en bouwen, vier inspirerende bouwprojecten in Nederland bezoeken. Telkens staat de integratie van natuurlijke elementen en de connectie met de natuur centraal.

Visual Inspiratiebezoek Bouwen met de natuur

Biofiele architectuur gaat verder dan duurzaam bouwen en wonen, omdat het zich niet alleen richt op het verminderen van de negatieve impact op de planeet en de maatschappij maar ook op het creëren van een positieve impact op de aarde, de maatschappij en de gezondheid en het welzijn van de mens.

De bus stopt eerst bij Coffeelab, een project van interieurontwerper Studio Lime. Dit bureau integreert de principes van ‘biophilic design’ interieurs. Het biodynamische lichtsysteem in Coffeelab volgt het natuurlijke dag- en nachtritme, waardoor de bezoekers zich energieker voelen en zich beter kunnen concentreren. Vervolgens staat ook een bezoek aan Natuurhuisje van Studio Lime op de planning. Dit project zet sterk in op bouwen met biobased materialen, de integratie van natuurlijke elementen, natuurlijk kleurgebruik en het gebruik van hout.

De volgende stop is Boxtel waar architect Lydia Fraaije (FRAAi architecten) meer vertelt over de Biomimicry Academie, die bedrijven en organisaties ondersteunt die de principes van biomimicry in de praktijk willen brengen. 

Laatste halte is basisschool De Verwondering van ORGA architect in Almere. Dit project won in 2023 de Europese en de internationale Stephen R. Kellert Biophilic Design Award. De vele natuurlijke elementen zorgen hier voor gezonde ruimtes en een optimale leer- en speelomgeving. 

Info en inschrijven via deze link.


Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten