Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Lerend netwerk over de renovatie van appartementsgebouwen

De renovatie van appartementsgebouwen in gedeeld eigenaarschap is een bijzondere uitdaging. Maar zeker de moeite waard aangezien de klimaatwinst bij een succesvolle renovatie groot is. Hoe krijg je alle betrokkenen in een appartementsgebouw mee? Op die vraag komt op 11 december in Mundo Antwerpen een antwoord tijdens de eerste editie van het lerend netwerk van Pixii.

BKBC - 2024-09-27T121731.662
jvh/Pixii

Welke scenario's bieden de beste kansen om VME's, RME's, bewoners-eigenaren en verhuurders-eigenaren te overtuigen van een diepgaande renovatie?  Pixii wil hierover graag mooie ervaring delen en  verder uitdiepen met medewerkers van lokale besturen. Die hebben immers een aanzienlijke impact om beslissingsnemers in renovatietrajecten te overtuigen van een kwaliteitsvolle aanpak op de lange termijn. Het gaat dan zowel over kleine appartementsgebouwen, met minder dan tien units, als grote complexen met tweehonderd appartementen.

In de eerste editie van dit lerend netwerk komen volgende onderwerpen aan bod:

·         Hoe krijg je als medewerker van een lokaal bestuur VME's mee in een voldoende ambitieus renovatietraject op lange termijn? 

·         Hoe vermijden we dat we blijven steken in een puur technisch verslag dat niet weet te enthousiasmeren?

·         Hoe kunnen we VME's en eigenaren het meest effectief ontzorgen en helpen een robuuste langetermijnvisie te ontwikkelen?

·         De technische en financiële aspecten die bij een renovatie aan bod komen zullen -zeker tijdens deze eerste editie van het lerend netwerk- minder aan bod komen. De focus zal liggen op het sociale aspect. 

Het lerend netwerk wordt tweemaal per jaar georganiseerd voor medewerkers van lokale besturen. Bekijk het programma en schrijf je in via deze link.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten