Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Leuven krijgt Europese subsidie voor Mobipunten

De stad Leuven krijgt van Europa 516.721 € subsidie om de komende drie jaar vijftig Mobipunten in te richten. Dat zijn locaties waar verschillende mobiliteitsdiensten zoals een bushalte, publieke laadpalen, elektrische deelauto’s, deelfietsen en deelbakfietsen, buggy’s en rolstoelen worden aangeboden. Er zullen ook bijkomende diensten te vinden zijn, zoals een lockersysteem voor stadsdistributie en realtime informatie over het openbaar vervoer.

mobipark

Bewoners en bezoekers moeten dankzij de Mobipunten een helder overzicht krijgen van de beschikbare vormen van deelmobiliteit in hun buurt en wijk. Het aanbod wordt bovendien ter beschikking gesteld in een app. Leuven installeert vijf grote, tien middelgrote en 35 kleine Mobipunten die een eigen huisstijl krijgen om de herkenbaarheid te bevorderen. De stad zoekt momenteel naar geschikte locaties.

De stad Leuven vult het subsidiebedrag aan met ruim 350.000 €, zowel in geld als in werkuren. Interreg subsidieert grensoverschrijdende projecten voor slimme, groene en inclusieve groei en wordt gefinancierd vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Naast Leuven nemen ook Amsterdam, Nijmegen, Manchester, Dreux en Kempten deel aan dit project. Het totale werkingsbudget van het project bedraagt 8,8 miljoen €, waarbij 5,3 miljoen € gefinancierd wordt door Interreg. In totaal worden 92 Mobipunten gerealiseerd met ongeveer 2.400 gedeelde mobiliteitsvoertuigen in de zes pilootsteden.

 
 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten