Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Marchetta plaatst standaard een EMS in nieuwe woningen

Iedere woning die woningbouwer Marchetta uit Genk in de toekomst bouwt, zal voortaan standaard worden voorzien van een digitaal energiemanagementsysteem (EMS). Dit systeem, ontwikkeld door het Belgische IZEN, visualiseert de verschillende energiestromen in huis tot in de kleinste details. Het kan onder meer worden gekoppeld aan een warmtepomp of een zwembad, maar ook aan een thuisbatterij of een elektrische laadpaal. 

Marchetta plaatst standaard een EMS in nieuwe woningen
Woningeigenaars zullen hun stroomverbruik gedetailleerd kunnen opvolgen en zelfs automatisch laten bijsturen. De slimme technologie achter het systeem past zich namelijk aan het persoonlijk woongedrag aan. Volgens de zaakvoersters Claudia en Cerina Marchetta (foto) gaat het om een primeur binnen het Belgische woonlandschap. Bouwbedrijf Marchetta is actief in de particuliere woningbouw en projectontwikkeling, gaande van appartementen tot koopwoningen en verkavelingen.
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten