Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Milieueffectennrapport over spitsstroken Lummen-Hasselt klaar

Om de doorstroming op de E313 te verbeteren, wil Vlaanderen de bestaande spitsstroken in de provincie Limburg doortrekken, zowel in de richting van Luik als in de richting van Antwerpen. Bij dit project zal de rijweg van de E313 vernieuwd worden en de bestaande pechstrook in elke richting ingezet worden als dynamische derde rijstrook. Dat zou vooral het drukke verkeer tussen Lummen en Hasselt moeten kanaliseren. Op bepaalde tijdstippen kan dan over drie in plaats van twee rijstroken worden gereden. Wel dienen daardoor om de 500 m pechhavens aangelegd te worden. 

Milieueffectennrapport over spitsstroken Lummen-Hasselt klaar
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) liet een studie uitvoeren naar de milieueffecten van deze ingreep. Daarbij werden niet alleen de effecten van de dynamische spitsstroken op alle mogelijke omgevingsfactoren (geluid, water, levenskwaliteit, …) onderzocht, maar ook de mogelijke oplossingen om eventuele negatieve effecten te vermijden, te milderen, te verhelpen of te compenseren. Het milieueffectenrapport (MER) is nu klaar om te worden ingediend bij de bevoegde instanties. Het integrale dossier van het ontwerp-MER is online beschikbaar via de MER-dossierdatabank van Omgeving.Vlaanderen.be
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten