Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Musk boort tunnel onder Los Angeles

The Boring Company, het vorig jaar opgerichte tunnelboorbedrijf van Elon Musk, is begonnen met het graven van een tunnel onder Los Angeles.

Musk hoofdfoto

De topman van Tesla en SpaceX kondigde eerder dit jaar zijn ambitieuze plan aan om een hightech ondergronds tunnelsysteem te bouwen waarmee auto’s razendsnel doorheen een stad kunnen worden vervoerd.

Musk onderhandelde een paar maanden geleden nog met het stadsbestuur van Los Angeles over een vergunning maar heeft die nu blijkbaar al op zak. Eerder groef hij al een testtunnel van zowat 30 m lengte maar dat gebeurde op zijn eigen bedrijfsterrein, waardoor geen vergunning nodig was.

De tunnels die Elon Musk wil aanleggen moeten leiden tot minder files. Auto’s kunnen straks in een straat parkeren op een speciaal platform, een soort elektrische slede. Dit platform verdwijnt daarna met een stalen lift in de grond en wordt tot in de tunnel gebracht. De slede schiet daarna met een snelheid tot 200 km per uur naar een andere locatie.

De eerste route die Elon Musk wil creëren voert van de luchthaven van Los Angeles naar Culver City, vervolgens naar Santa Monica  om te eindigen in Westwood. De reistijd via de tunnel zou volgens Elon Musk slechts vijf minuten bedragen; via de gewone weg en bij normaal verkeer duurt een dergelijke tocht minstens 45 minuten.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten