Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Nachttarief in Liefkenshoektunnel

Vanaf morgen 1 juli verlaagt de Liefkenshoektunnel het tarief voor goederenvervoer. Concreet worden de tarieven voor vrachtwagens en personenwagens tussen 22 uur ’s avonds en 6 uur ’s morgens gelijkgeschakeld. Dat vertaalt zich naar een daling met 10,60 € (van 14,16 € naar 3,56 €).

liefkenshoektunnel

Voor bijna alle vrachtwagens vermindert de wijziging het tarief met 75%. De overgrote meerderheid betaalt de tol immers met een OBU (on board unit) of met een abonnementskaart (Teletol), waardoor ze automatisch van het goedkoopste tarief genieten.

“De verlaging past in de ambitie om een betere spreiding van het Antwerpse goederenverkeer tijdens de spitsuren te bekomen. In combinatie met de in maart gelanceerde nachtopening van de containerterminals in  de Antwerpse haven willen we er mee voor zorgen dat vrachtwagens de ochtend- en avondspits ontwijken”, aldus David Van Herreweghe, voorzitter van de raad van bestuur van nv Tunnel Liefkenshoek.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten