Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Nieuwe reeks van 252 laders voor De Lijn

Het multitechnische bedrijf SPIE Belgium mag 252 extra laders leveren voor de vloot van elektrische bussen en e-hybrides van de Vlaamse openbare vervoersmaatschappij De Lijn.

Nieuwe reeks van 252 laders voor De Lijn
Vorig jaar sloot de vervoersmaatschappij een raamovereenkomst met SPIE-Ekoenergetyka, een nieuwe entiteit die ontstond na de fusie van SPIE Belgium en Ekoenergetyka, een Poolse onderneming die gespecialiseerd is in elektrische oplaadinfrastructuur. 
 
Deze overeenkomst omvat de levering, indienststelling en het onderhoud van laders voor elektrische en hybride bussen op de stelplaatsen van De Lijn. Een eerste reeks laders werd reeds geleverd, geïnstalleerd en in gebruik genomen. 
 
Nu plaatste De Lijn een nieuwe bestelling bij SPIE voor 252 extra laders voor haar stelplaatsen in onder andere Destelbergen en Genk. De ingebruikname van de laders is voorzien in de periode 2023-2024. De Lijn wil tegen 2035 volledig emissievrij openbaar busvervoer aanbieden.
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten