Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Nieuwe technologie voor waterzuivering

Het waterbedrijf water-link werd vorig jaar gecontacteerd door de Colruyt groep om samen een project uit te werken rond de recuperatie van afvalwater in een winkelcomplex gecombineerd met een woonfunctie. Samen met het Luxemburgse bedrijf Nereus/AMT werd een testinstallatie opgesteld in het water-link-productiecentrum in Walem. Nereus overtuigde water-link door het aanbieden van een nieuw behandelingsproces, dat garant staat voor een goede drinkwaterkwaliteit vertrekkende van de beschikbare waterstromen.

waterzuivering

Het bedrijf steunt hiervoor op een jarenlange ervaring op het vlak van innovatieve membraanfiltratie waardoor waterhergebruik op een betrouwbare en kostenefficiënte manier mogelijk wordt gemaakt.

De testinstallatie behandelde diverse soorten ruw water, gaande van regenwater tot grijs afvalwater, komende van een grijswaterput van een woonblok van Woonhaven Antwerpen. Eén van de uitgangspunten van het project is dat de klant niet meer mag betalen voor zijn water dan bij een klassieke aankoop bij het lokale waterbedrijf.

Dankzij de goede samenwerking tussen de drie partners  zijn de eerste resultaten van het systeem veelbelovend. Het wordt nu klaar gemaakt voor commercialisatie op de Belgische, Nederlandse en Noord-Franse markt.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten