Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Nieuwe windturbines voor Kristalpark in Lommel

Op het industrieterrein Kristalpark in Lommel worden twaalf nieuwe windturbines gebouwd, wat het totale aantal in het park op zeventien brengt. De nieuwe turbines zullen dit najaar in werking worden gesteld. Samen zijn ze goed voor de productie van het gemiddelde jaarlijkse stroomverbruik van meer dan 33.000 gezinnen. De acht oudste modellen van het vorige windpark van dertien turbines werden afgebroken om plaats te maken voor de nieuwe exemplaren.

Nieuwe windturbines voor Kristalpark in Lommel
PROKON Regenerative Energien eG
De funderingen voor het windpark werden dit voorjaar reeds gelegd en zijn inmiddels uitgehard. De verschillende delen van de windturbines en de wieken worden aangevoerd met nachtelijke transporten. Een kraan met een gieklengte van 124 m hijst de zware onderdelen omhoog. De opbouw van een nieuwe turbine duurt gemiddeld een week. Het windpark wordt opgetrokken door Aspiravi, dat al 20 jaar actief is in de sector. De groep levert inmiddels groene stroom aan ongeveer 1,5 miljoen gezinnen.
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten