Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Onderzoek naar gebruik van mijnwater als warmtebron

De beloftevolle resultaten van een eerste haalbaarheidsstudie door de Waalse universiteiten UMons en ULiège en de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO) effenen mogelijk het pad voor het gebruik van mijnwater als warmtebron in Wallonië. VITO kreeg samen met Waalse onderzoekspartners een project toegewezen van de Waalse overheid om het geothermische potentieel te bepalen van voormalige steenkoolmijnen in Wallonië.

Onderzoek naar gebruik van mijnwater als warmtebron
De eerste resultaten van de studie zijn bemoedigend. Ze tonen aan dat de arrondissementen Charleroi, Bergen en Luik over een geothermisch potentieel beschikken dat de exploitatie van deze energiebron in Wallonië het overwegen waard maakt. De resultaten van de drie studies zullen bepalen of projecten met geothermische energie uit mijnwater technisch en economisch haalbaar zijn. Geothermische energie uit mijnwater biedt verlaten mijnsites de kans om een nieuwe rol te vervullen in de productie en opslag van hernieuwbare energie, in combinatie met warmtenetwerken van de vijfde generatie. 
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten