Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Opel verkoopt elektrische Vivaro-e vanaf 2020

Ook Opel zet een flinke stap in het elektrificatieoffensief: vanaf 2020 is de bestelwagen Vivaro ook verkrijgbaar als puur elektrische versie op batterij. Klanten kunnen kiezen tussen twee batterijgroottes, afhankelijk van hun behoeften. Er is een batterij van 50 kWh voor een bereik van maximaal 200 km en een batterij van 75 kWh voor maximaal 300 km (volgens WLTP). In 2021 komt de volgende elektrische lichte bedrijfswagen eraan, de Opel Combo-e.

Opel verkoopt elektrische Vivaro-e vanaf 2020
Opel Automobile GmbH
De Vivaro-e is gebaseerd op het erg veelzijdige EMP2-platform van de groep, geschikt voor zowel conventionele als elektrische aandrijvingen. "Alle Opel-modellen zullen tegen 2024 geëlektrificeerd zijn," aldus Michael Lohscheller, CEO van Opel. "Klanten zullen dan bij elk model kunnen kiezen voor een elektrische versie. Elektrische lichte bedrijfsvoertuigen zullen vooral belangrijk zijn voor de 'laatste kilometer' in stedelijke gebieden, bijvoorbeeld als shuttle of als bestelwagen. Daarom ben ik erg blij dat de Vivaro-e volgend jaar al verkrijgbaar zal zijn, terwijl de elektrische versies van de Opel Combo Life, Combo Cargo en Zafira Life er in 2021 aankomen." 
 
 
Een paar weken geleden kwam de derde generatie van Opel Vivaro bij de dealers aan. De multifunctionele lichte bedrijfswagen is voortaan beschikbaar in drie lengtes in plaats van twee (4,60, 4,95 en 5,30 m). In vergelijking met zijn voorganger heeft hij ook 200 kg meer laadvermogen (tot 1.400 kg) en kan hij een halve ton meer trekken (trekvermogen tot 2.500 kg). De meeste versies van de nieuwe Vivaro zijn slechts 1,90 m hoog, zodat ze ondergronds kunnen parkeren. Ook het comfort nam toe, zowel voor de bestuurder als voor de passagiers. 
 
In optie is een brede waaier aan geavanceerde technologieën en hulpsystemen verkrijgbaar, waaronder adaptieve IntelliGrip-tractiecontrole, een achteruitrijcamera van 180º en multimedia-infotainment. Verder wordt het werk vergemakkelijkt door functies als de sensorgestuurde schuifdeuren en het FlexCargo-doorlaadluik.
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten