Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Screendoekresten krijgen tweede leven als totebag

Als efficiënte preventie voor oververhitting binnenshuis vormt doekzonwering een duurzame oplossing voor een gezond binnenklimaat. Onvermijdelijk ontstaan bij de productie screendoekresten. Een deel van die resten gebruikt Renson nu als grondstof voor een Renson-totebag, vervaardigd door maatwerkers van ’t Veer in Menen.

BKBC - 2024-06-17T100609.550
Renson

Bij de productie van screens worden doeken op maat versneden. Zo ontstaat doekafval. De nieuwe totebags recupereren ongeveer 260 gram screendoekresten per tas. In 2024 worden alvast de eerste 2.500 van deze bijzondere totebags gemaakt. Goed voor om en bij de 650 kilogram doekafval dat in een eerste fase van dit project een nieuwe functie krijgt. Supply chain manager Leen Vermeir van Renson: “Het is niet de eerste keer dat we afval uit onze productie circulair gebruiken. Voor Kom Op Tegen Kanker maakten we al soortgelijken toiletzakken.”

Voor het vervaardigen van de totebags doet Renson een beroep op maatwerkbedrijf ’t Veer uit Menen. In de confectieafdeling krijgen de ‘groene’ tassen zorgvuldig vorm. “Onze medewerkers vinden het alvast een leuk project om aan mee te werken”, weet productieverantwoordelijke Yoeri Vermeersch. “Dit soort producten mogen maken en zo bijdragen aan een milieubewustere maatschappij juichen we toe.”

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten