Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Soudal plaatst 10.000 m² zonnepanelen

Soudal heeft afgelopen zomer op het dak van Plant 2 aan de Turnhoutse Veedijk 10.000 m² zonnepanelen geïnstalleerd.

soudal

Acht jaar

Soudal produceert niet alleen producten die energiezuinig of passief bouwen mogelijk maken – en zo het milieu ten goede komen – het bedrijf wil zelf ook zo ecologisch mogelijk werken. Daar hoort voortaan ook duurzame energievoorziening bij dankzij het plaatsen van 2.727 fotovoltaïsche zonnepanelen. Die zijn samen goed voor een geïnstalleerd vermogen van 750 kWp. De totaalinvestering van 600.000 € zou op acht jaar terugverdiend worden.

Windturbine

Soudal heeft ook plannen om in 2019 een windturbine te installeren op de terreinen in Turnhout. Die turbine zit momenteel in de prévergunningsfase.

Soudal is naar eigen zeggen de grootste Europese onafhankelijke producent van mastieken, lijmen en pu-schuim voor zowel de vakman als de particulier. Met meer dan 2.800 werknemers en 19 productievestigingen op vijf continenten is dit volledig Belgische familiebedrijf, opgericht door Vic Swerts, uitgegroeid tot een wereldspeler en expert in chemische bouwspecialiteiten.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten