Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Spelers, fans én buren volleybalclub doen aan zonnedelen

Vlaams minister van Energie Lydia Peeters en Wim Dries, burgemeester van Genk, hebben zonet de zonne-installatie ingehuldigd die Luminus op het dak van de sporthal van volleybalclub KVCR Wara Genk heeft geplaatst. Spelers, supporters en buurtbewoners konden mee investeren in de groene energie voor hun eigen sporthal.

Opvolging zonnepanelen Genk03

In samenwerking met Insaver, een dochterbedrijf van Luminus uit Houthalen-Helchteren gespecialiseerd in zonnepanelen en isolatie, en de joint Venture Power2Green die samen met de verzekeringsmaatschappij Integrale werd opgericht voor de financiering en de uitbating van zonnepanelenprojecten, installeerde Luminus 129 zonnepanelen op het dak van de Eurassurhal in Genk.

De installatie is goed voor zo’n 36 kWp en zal jaarlijks ongeveer 35.000 kWh groene energie produceren, wat zorgt voor ongeveer 8,5 ton minder CO2-uitstoot per jaar. De stroom die door de zonnepanelen wordt geproduceerd zal gebruikt worden voor de sporthal en de cafetaria.

Luminus en het bestuur van KVCR Wara Genk boden de leden en alle inwoners van Genk de kans om via Power2Green en het crowdfunding-platform mozzeno mee te investeren in de zonnepanelen. Dat kon al vanaf 35 €.

“Dankzij deze zonne-installatie wekken wij onze eigen groene stroom op en verkleinen we niet alleen onze ecologische voetafdruk, maar daalt ook onze energiefactuur”, zegt Paul Molemans, voorzitter van KVCR Wara Genk.

“Bij Luminus willen we zoveel mogelijk mensen betrekken bij onze projecten inzake groene energie. Eén van de mogelijkheden is zonnedelen. Ik ben dan ook blij dat we samen met KVCR Wara Genk dit mooie project hebben gerealiseerd”, aldus Grégoire Dallemagne, CEO van Luminus.

“Dit project toont de bereidheid van private institutionele bedrijven om oplossingen te bieden om de energietransitie mee te financieren via innovatieve en effectieve partnerschappen”, voegt Diego Aquilina, CEO van Integrale, toe.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten