Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Stadsbader krijgt CO2-bewust-certificaat

De vzw COPRO, een instelling voor de controle en certificatie van bouwproducten en -uitvoeringen voor de wegenis- en infrastructuursector, heeft het CO2-bewust certificaat volgens Handboek CO2-Prestatieladder 3.1 uitgereikt aan Stadsbader.

HET LAATSTE BLAD – STADSBADER
De CO2-Prestatieladder is een managementsysteem dat bedrijven aanzet om CO2 te reduceren op zowel structurele wijze, binnen de bedrijfsvoering als in projecten en in de toeleveringsketen. Het wordt in Nederland als aanbestedingsinstrument en voor handhaving gebruikt.
 
Drie jaar geleden beslisten de Vlaamse, Waalse en Brusselse overheden om deze Prestatieladder tot 2022 te testen bij een twintigtal grote overheidsopdrachten in de bouwsector. Bedrijven die hun CO2-uitstoot verminderen zullen in de toekomst een grotere kans maken om overheidsopdrachten binnen te halen.
 
CEO Dirk Van Loo en verantwoordelijke duurzaamheidscertificatie Kim De Jonghe van COPRO overhandigden het certificaat aan Dominique Valcke (CEO Stadsbader) en de medewerkers Stijn Braet en Bart Adam.
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten