Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Steigervloeren van gerecycleerd en hernieuwbaar geproduceerd staal

Staalprofiel, een innovatieve joint-venture in Rotterdam tussen Afix Group NV en SP Projecten BV, markeert een keerpunt in de Benelux staalindustrie door in te zetten op duurzaamheid.

BKBC - 2024-04-29T145620.624
Staalprofiel

Deze samenwerking met ArcelorMittal's XCarb®-initiatief ondersteunt de productie van milieuvriendelijke steigervloeren gemaakt van gerecycleerd en hernieuwbaar geproduceerd Magnelis® staal. Dit is een reactie op de groeiende vraag naar duurzame producten, volgens de milieu-, sociale en governanceprincipes (ESG) en de EU Green Deal. Gerrie Roos, eigenaar van Staalprofiel, benadrukt het belang van XCarb® voor het behalen van hun milieudoelstellingen. "XCarb® helpt ons om duurzame producten te leveren die onze klanten eisen," zegt Roos. ArcelorMittal Europe Flat Products, als grootste platstaalproducent van Europa, zet ook grote stappen richting een koolstofneutrale toekomst met ambitieuze emissiereductiedoelen voor 2030 en 2050.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten