Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Sweco verwerft AB Soil Remediation Experts uit Erpe-Mere

Het ingenieursbureau Sweco verwerft via een share purchase agreement het milieu-engineeringbedrijf AB Soil Remediation Experts uit Erpe-Mere. 

Sweco verwerft AB Soil Remediation Experts uit Erpe-Mere
Caroline Monthaye
AB Soil werkt aan complexe bodem- en grondwaterprojecten en biedt technische ondersteuning aan de chemische en petrochemische industrie. Het telt twaalf medewerkers, waaronder technische experts, milieu-ingenieurs en geologen met een lange staat van dienst op het gebied van procestoepassingen, veiligheid en milieugerelateerde projecten.
 
“Zowel bij Sweco als bij AB Soil Remediation Experts behoort duurzaamheid tot de kern van onze bedrijfsvoering. Inzake milieu, kwaliteit, veiligheid en business ethics behoren we allebei tot de top in ons vakgebied. Daarnaast zien we een sterk stijgende vraag op de (inter)nationale markt voor milieuopdrachten, bodemonderzoeken en saneringen”, zegt Erwin Malcorps, managing director van Sweco Belgium. 
 
“Met AB Soil Remediation Experts halen we competente medewerkers en heel wat ervaring aan boord. Hiermee zetten we onze groeiambities kracht bij. Onze 60 bodemspecialisten weten we als geen ander dat een uitstekende reputatie, sterke accreditaties en werken volgens de strengste internationale ISO-normen dé vereisten zijn om in de uitdagende milieusector te blijven groeien. De gecombineerde expertise van Sweco en AB Soil Remediation Experts in grootschalige in-situ projecten betekent een aanzienlijke meerwaarde voor onze klanten”, vult Tom Van Den Noortgaete, division director Energy & Environment bij Sweco Belgium aan.
 
Het milieu-engineering bedrijf uit Erpe-Mere verkleint al meer dan 20 jaar de ecologische voetafdruk van chemische en petrochemische multinationals.
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten