Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Syntra vult opleidingslacune in de energietransitie

Door de introductie van een reeks nieuwe opleidingen wil Syntra de energietransitie en de kennis ervan verder accelereren. Daar moet een nieuwe opleiding rond energiemanagementsystemen, die het energieverbruik in gebouwen monitoren, mee voor zorgen.

solar-8499878_640
This_is_Engineering from Pixabay

De nieuwe opleiding ‘Installateur van energiemanagementsystemen’ richt zich op elektrotechnische installateurs, installateurs van verwarmingssystemen en professionals met een IT-profiel. Het is de enige merkonafhankelijke en praktijkgerichte opleiding waarin de installateur een energiemanagementsysteem voor een bestaande of nieuwe woning leert ontwerpen of aanpassen, installeren en activeren.

De voordelen van een merkonafhankelijke opleiding is dat ze de voor- en nadelen van alle systemen in kaart brengt, en in welke mate ze verzoenbaar zijn. De opleiding wordt gegeven op de SYNTRA-campussen in Genk, Oostende en Sint-Niklaas. De labo’s waarin de opleiding gegeven wordt, zijn speciaal hiervoor op mekaar afgestemd.

“De Vlaamse Regering heeft ons de taak toebedeeld om innovaties te vertalen naar innovatieve opleidingen voor kmo’s”, zegt Wim Van Stappen, innovator opleidingen en energietransitie bij Syntra Midden-Vlaanderen. “Daarom creëren we innovatieve opleidingen zoals deze, voor startende en bestaande ondernemers, en voor werknemers van kmo’s. We willen zowel het entrepreneurship als het intrapreneurship hiermee stimuleren.”

Syntra organiseert deze opleiding in samenwerking met enkele toonaangevende partners uit de elektro- en duurzaamheidssector.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten