Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Technisch huzarenstukje in Maastricht

In Maastricht vond begin vorige week een uitzonderlijke technische operatie plaats. De bestaande Noorderbrug in de Nederlandse stad werd in die periode aangesloten op een nieuwe aanlanding.

technisch huzarenstukje hoofdfoto
Aron Nijs Fotografie

Aannemer Strukton Civiel Projecten bv heeft in een paar dagen tijd een brugdeel van 180 m lengte en een gewicht van 10.000 ton, inclusief pijlers, over een afstand van 21,5 m naar zijn definitieve locatie geschoven.

De voorbije dagen werden afrondende werkzaamheden uitgevoerd, zoals het verbinden van de nieuwe met de bestaande brugdelen, het aanbrengen van geleide rails, het plaatsen van verlichting en het aanbrengen van asfalt en belijning. Na een inspectie werd de brug maandag weer opengesteld voor het autoverkeer.

De nieuwe Koning Willem-Alexandertunnel verbetert de verkeersdoorstroming in noord-zuidrichting in Maastricht. Het project Noorderbrugtracé sluit hierop aan en zorgt voor een betere doorstroming van het Maaskruisende verkeer aan de noordkant van de stad. Het project Noorderbrugtracé wordt gerealiseerd door Strukton Civiel Projecten bv; de opdrachtgever is Belvédère Wijkontwikkelingsmaatschappij bv.

 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten