Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

TINC investeert extra in Nederlandse zonnestroomsystemen

De beursgenoteerde infrastructuurinvesteerder TINC verhoogt zijn participatie in Zelfstroom, de grootste aanbieder inzake verhuur van zonnestroomsystemen aan particuliere eigenaars in Nederland. In juni vorig jaar ging TINC een partnership aan met Zelfstroom dat actief is sinds 2014 en sindsdien via een verhuurmodel zonnestroomsystemen plaatste bij ongeveer 22.000 woningeigenaars. Deze systemen vertegenwoordigen een geïnstalleerd vermogen van 72 MW aan zonnestroom. TINC verstrekte initieel 5 miljoen euro voor de uitrol van het huurconcept door Zelfstroom. Door de grote vraag naar zonnestroomsystemen, verhoogt TINC nu zijn bestaande engagement met bijkomend 12 miljoen euro.

TINC investeert extra in Nederlandse zonnestroomsystemen

Volgens de investeringsmaatschappij beantwoordt het innovatieve concept van Zelfstroom aan de sterke vraag van gezinnen naar lokale stroomproductie met stabiele prijzen zonder dat een beroep wordt gedaan op steunmechanismes of subsidies. “Dit vormt de basis voor sterke groeivooruitzichten voor Zelfstroom. Deze investering past uitstekend in onze ambitie om als actieve investeerder innovatieve oplossingen te steunen die de energietransitie versnellen en de energieonafhankelijkheid bevorderen”, zegt Stéphanie Dobbelaere, Investment Director Energietransitie bij TINC.

“De verhoging van het engagement in Zelfstroom is voor ons de bevestiging dat de samenwerking met TINC goed functioneert. 2022 was een jaar van explosieve groei in de verkoop van  zonnestroomsystemen, we zien dat de behoefte in de markt naar ons product fors is toegenomen. Met deze investering stellen we onze groeiverwachtingen naar boven bij. Tegelijkertijd bereiden we ons ook voor op de introductie van andere producten en diensten om onze klanten te helpen met de energietransitie”, aldus Pieter Bakhuis, CEO van Zelfstroom.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!


Bouwprojecten