Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Toegangspoort van de Prijkels wordt innovatiehub

Op het grondgebied van Deinze en 
Nazareth zal de tandem Alheembouw-­Steenoven, in opdracht van streekintercommunale Veneco, volgend jaar ‘Poort van de Prijkels’ ontwikkelen. In een groen kader worden er drie uiterst duurzame kantoorcomplexen gebouwd. Bedoeling is er een innovatiehub voor technologie- en onderzoeksbedrijven te implementeren.

poort-vd-prijkels-detail-1

De toegang van de Prijkels aan de Gaversesteenweg in Nazareth is momenteel nog een braakliggend terrein. Vanaf 2027 zal de site echter drie kantoorcomplexen huisvesten,  ontworpen door Kaan architecten, Denc-studio en Delva Landscape Architecture/Urbanism. 

Op grondgebied Nazareth komt een gebouw van 60 meter hoog, met 15 bovengrondse verdiepingen. Op grondgebied Deinze voorzien de ontwikkelaars twee kantorencomplexen van respectievelijk 40 meter (10 etages) en 24 meter hoogte (6 verdiepingen). 


Er zal sterk op inclusie en het mentale welzijn van de gebruikers worden ingezet. Zo zullen alle ruimtes hoge plafonds hebben, krijgt elke verdieping terrassen en voorziet het concept een maximale daglichtinval. Bovendien zal de site zich nestelen in een park van 1,4 hectare. Het ontwerp laat toe om ook andere functies te implementeren, zoals laboratoria, een auditorium, restaurant, sportfaciliteiten of een kinderopvang. De omgeving tussen de gebouwen zal volledig autoluw zijn dankzij ondergrondse parkeerkelders met 400 plaatsen.  

Ontwikkelaars Alheembouw-Steenoven zullen de bouwaanvraag nog dit jaar indienen. In de loop van volgend jaar starten de werkzaamheden. Als alles volgens plan verloopt, zullen de eerste bedrijven in de tweede helft van 2027 hun intrek kunnen nemen.  

poort-vd-prijkels-detail-3
poort-vd-prijkels-aerial-2
poort-vd-prijkels-aerial-1
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten