Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Unilin Panels cradle-to-cradle gecertificeerd

De brute en decoratieve spaan- en MDF-platen van Unilin dragen voortaan het label 'Bronze Version 4.0 Cradle to Cradle Certified Material Health Certificate'. Dat is een internationale standaard voor duurzaam ontwerpen en produceren van producten die een gezonde, rechtvaardige en circulaire toekomst mogelijk maken.

Ontwerp zonder titel (39)
Unilin

De certificering wordt toegekend door de Cradle to Cradle Products Innovation Institute. Het label vertrekt van een strategie van verminderen, hergebruiken en recycleren. De bedoeling is dat de productie uiteindelijk volledig circulair wordt. “Om het certificaat te behouden moeten we vorderingen blijven maken; van brons naar zilver, goud en tot slot platina”, zegt Marre Porré, R&D Sustainability Engineer bij Unilin Panels.

De certificerende instantie kijkt naar alle aspecten van een bedrijf: grondstoffen en circulariteit, schone lucht en klimaatbescherming, verantwoorde omgang met water en bodem en sociale rechtvaardigheid. In het traject staan de producten  echter centraal. 

“De eerste stap was dat we ‘Material Health Certificates’ behaalden. Met het Bronze Version 4.0-statuut voor de spaan- en MDF-platen met melamine zijn we wat dat betreft op goede weg.”  De materialen werden gescreend op veiligheids- en gezondheidscriteria. Die controles hadden betrekking op de hele grondstoftoeleveringsketen. Unilin heeft nu zes jaar de tijd om de zilver-status te behalen.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten