Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

UPS bestelt 10.000 elektrische bestelwagens bij Arrival

Pakjesbesteller UPS kondigt aan dat zijn durfkapitaalafdeling, UPS Ventures, een minderheidsinvestering in Arrival heeft afgerond. Arrival maakt platforms voor elektrische voertuigen en op maat gemaakte voertuigen. Behalve de investering in Arrival kondigt UPS ook een bestelling aan van 10.000 elektrische voertuigen. Als investeerder kan UPS orders te versnellen als dat nodig is.

UPS bestelt 10.000 elektrische bestelwagens bij Arrival

UPS zal met Arrival samenwerken om een breed scala aan elektrische voertuigen te ontwikkelen met advanced driver-assistance systems (adas). De technologie is ontworpen om de veiligheid en de operationele efficiëntie te verhogen, o.m. de mogelijkheid voor geautomatiseerde bewegingen in UPS-depots. In de loop van 2020 start UPS met de testen voor de adas-functies. Toekomstige aankopen zullen afhankelijk zijn van de uitkomst van de testen van de eerste voertuigen.

Arrival benadert het ontwerp en de productie van de elektrische voertuigen bottom-up waardoor massale productie versneld kan worden. Het bedrijf produceert zelf de belangrijkste voertuigonderdelen (chassis, aandrijflijn, carrosserie en elektronische besturingen). Belangrijk is dat Arrival-voertuigen ook gebruikmaken van een modulair ontwerp met gestandaardiseerde onderdelen, een methode die het onderhoud en andere eigendomskosten vermindert.

Arrival zal de voertuigen bouwen in microfabrieken, met behulp van ultralichte, duurzame materialen die het bedrijf zelf ontwerpt en creëert. UPS verwacht de elektrische voertuigen te gebruiken in  Europa en Noord-Amerika.

Arrival is de eerste fabrikanten van bedrijfsvoertuigen die op maat gebouwde elektrische bestelwagens levert volgens de specificaties van UPS en met een productiestrategie voor wereldwijde schaal. Sinds 2016 werken UPS en Arrival samen om concepten van verschillende voertuigafmetingen te ontwikkelen. De bedrijven kondigden eerder aan dat ze een ultramoderne testvloot van 35 elektrische bestelwagens ontwikkelen die in Londen en Parijs zullen worden getest. Daarnaast kondigde UPS een baanbrekende nieuwe aanpak vanelekljtrisch laden en opslag aan, die nu ingezet wordt in het UPS-kantoor in centrum Londen.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten