Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Vandenbussche wil medewerkers op de fiets

In het kader van hun beleid rond duurzaam ondernemen zet ook algemene bouwonderneming Vandenbussche uit Aalter zijn beste beentje voor. Tijdens de Week van De Mobiliteit wil het bedrijf het eigen fietsproject een extra boost geven. Op donderdag 19 september, de dag van het woon-werkverkeer, sporen ze hun medewerkers extra aan om samen het vooropgestelde doel van 10.000 kilometers te behalen. 

Vandenbussche op de fiets
Vandenbussche is heel erg bezig met duurzaamheid. In de werkgroep Duurzaam Ondernemen worden de verbetervoorstellen, aangebracht door de medewerkers, besproken en vertaald naar acties. Operationeel directeur Kristof Defruyt is zeer tevreden met de betrokkenheid van de medewerkers. “Door de concrete verbetervoorstellen van onze medewerkers zoveel mogelijk uit te voeren, betrekken we hen bij onze doelstellingen inzake duurzaam ondernemen”, aldus Kristof Defruyt.
 
Het bedrijf hecht ook veel belang aan afvalverwerking en correct sorteren. Om de medewerkers aan te zetten tot meer beweging werden ook de persoonlijke afvalbakjes weggenomen. Andere acties zijn onder meer de oprichting van loop- en wandelgroepjes tijdens de middagpauze, de periodieke analyse van het energie- en waterverbruik op de eigen site en alle bouwplaatsen, het verhogen van de biodiversiteit door het aanleggen van een bloemenweide op een braakliggend terrein op de site,… Vandenbussche kreeg dan ook al voor het tweede jaar op rij het Charter Duurzaam Ondernemen van Voka en behaalde ook al achtmaal het milieucharter.  
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten