Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Velux Groep bant plastic uit dakraamverpakkingen

De Velux Groep kondigt aan dat  90% van alle dakraamverpakkingen geen plastic meer bevat, maar is gemaakt van recyclebaar verpakkingsmateriaal op papierbasis. Het nieuwe verpakkingsmateriaal wordt ingezet bij de meest verkochte dakraammodellen, waardoor het bedrijf 900 ton plastic per jaar bespaart.

Velux Groep bant plastic uit dakraamverpakkingen

Voor de klant wordt het afvoeren van de verpakking meteen een stuk eenvoudiger omdat er in plaats van twee nog maar één afvalstroom ontstaat, namelijk karton dat gerecycleerd wordt.


De verpakking is een belangrijk onderdeel van het product en moet daarom ook zo milieuvriendelijk mogelijk zijn. In plaats van plastic zal voor de verpakking van de ramen nu karton met het FSC (Forest Stewardship Council)-keurmerk worden gebruikt.


De nieuwe manier van dakramen verpakken verlaagt de CO2-uitstoot met 13% voor de Velux Groep. Dat is een significante bijdrage aan het strategische doel om in 2030 recycleerbare verpakkingsmaterialen te maken die geen plastic bevatten en 100% recycleerbaar zijn.
 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten