Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Verhelst Group neemt West Recycle over

De Verhelst Group heeft West Recycle overgenomen. Dat bedrijf heet voortaan Top-Mix Recycling en is sinds 2019 gevestigd in de Oostendse achterhaven op een terrein van 8 ha. Het specialiseert zich in het fysico-chemisch reinigen van verontreinigde zandstromen.

Verhelst Group neemt West Recycle over

Top-Mix Recycling accepteert en reinigt zanden afkomstig van sorteerlijnen uit de bouw- en sloopwereld of de industrie. Het bekomen zand en puin kan hergebruikt worden in de bouwsector terwijl het organische materiaal terug dienst kan doen als brandstof voor energieopwekking. De verontreinigde restfractie heeft geen toepassing meer en wordt per schip naar een stortplaats gebracht.

De installatie laat ook toe om verontreinigde gronden te wassen, wat perfect aansluit bij de afdeling saneringen van Verhelst Aannemingen en het grondreinigingscentrum van Top-Mix. Ook zijn de gerecycleerde materialen opnieuw inzetbaar bij Top-Mix grondwerken en de betoncentrale. De installatie kan ongeveer 160.000 ton per jaar aan.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten