Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Verplichting sloopopvolgingsplan uitgebreid

Dit jaar wijzigen de regels voor de opvolging van sloopmaterialen afkomstig van werken aan gebouwen en infrastructuur. Met deze wijzigingen willen de OVAM en de bouwsector komen tot meer zuivere afvalstromen bij afbraakwerken.

slopen gebouw
Federico Rostagno - stock.adobe.com

 

De vzw Tracimat is de  sloopbeheerorganisatie die zal instaan voor de tracering van de processen van bij de voorbereiding van de werken (de opmaak van het sloopopvolgingsplan) tot de levering door de aannemer van puin  met een sloopattest bij de breker. 

Voor werken aan gebouwen en infrastructuur (vanaf een bepaald volume) waarvoor de omgevingsvergunningsaanvraag werd ingediend vanaf 5 juni wordt de opmaak van een sloopopvolgingsplan verplicht. Vanaf 24 augustus moet de breker een onderscheid maken tussen hoog milieurisicoprofielpuin (hmrp) en laagmilieurisicoprofielpuin (lmrp) bij de acceptatie van puin. Voor dit acceptatiebeleid worden nog overgangstermijnen uitgewerkt voor lopende processen. Meer info: www.tracimat.be.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten