Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Vier nieuwe projecten goedgekeurd voor Energietransitiefonds

De vier projecten die EnergyVille indiende voor het Energietransitiefonds werden recent goedgekeurd door de federale ministerraad. Daarmee wordt dit najaar een belangrijk startschot gegeven voor nieuw en innovatief onderzoek. De goedgekeurde projecten, met een totale waarde van 8.3 miljoen euro en waaraan EnergyVille’s onderzoekspartners KU Leuven, VITO, imec en UHasselt zullen werken, zijn Cirec, CO2MBS, BeFORE-CAST en Directions. De duurtijd van deze projecten is drie jaar.

Vier nieuwe projecten goedgekeurd voor Energietransitiefonds
Het Cirec-project onderzoekt onzekerheden met betrekking tot internationale materiaalstromen die een sterke impact kunnen hebben op de elektrische bevoorradingszekerheid. Het CO2MBS-project ontwikkelt een nieuw procesconcept om CO2 afvang en methanatie te integreren in het Belgische energiesysteem. BeFORE-CAST wil de weermodellen voor de voorspelling van offshore windenergie verbeteren, waardoor een beter beheer van het elektriciteitsnet en de windparken mogelijk wordt. Directions houdt zich bezig met het ontwerp, de beveiliging en controle van offshore gelijkstroomnetwerken en energieknooppunten. 
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten