Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Vinci Energies neemt Izen over

Vinci Energies neemt de groep Izen over. Het bedrijf is een belangrijke speler in België en Nederland en is gespecialiseerd in fotovoltaïsche en andere hernieuwbare energiesystemen.

elektriciteitsmeter en zonnepaneel
Vinci Energies neemt een meerderheidsparticipatie van 55% in Izen. De resterende 45% blijft bij het management tot eind 2021, waarna Vinci Energies Belgium deze eveneens zal verwerven.
 
Izen is een sterk groeiende dienstverlener en installateur van verschillende hernieuwbare energiesystemen zoals fotovoltaïsche installaties. Het bedrijf levert diensten en producten aan zowel residentiële, commerciële als industriële klanten, vooral in België en Nederland. Izen is volgens Vinci Energies marktleider in België en een top 5-speler in Nederland. De groep, opgericht in 1987, stelt 135 mensen te werk en realiseerde in 2018 een omzet van 70 miljoen €. Gie Verbunt zal ook na de overname het management van Izen voortzetten. 
 
In België stel Vinci Energies ongeveer 2.440 mensen tewerk en realiseerde in 2018 een omzet van 445 miljoen €. Vinci Energies Belgium opereert onder zestien merken, zoals o.m. City Electric, G+H Montage, Cegelec, AVT, ITB, Hooyberghs HVAC en SE Contracting.
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten