Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Vlaanderen werkt aan duurzaamheidscriteria voor overheidsopdrachten

De Vlaamse overheid onderzoekt een samenwerking met de Nederlandse Rijksoverheid voor het ontwikkelen, actualiseren en publiceren van duurzaamheidscriteria voor overheidsopdrachten.

Vlaanderen werkt aan duurzaamheidscriteria voor overheidsopdrachten
De samenwerking moet leiden tot grotendeels gelijklopende duurzaamheidscriteria voor overheidsopdrachten, die dynamisch op een webplatform aangeboden worden aan alle aankopers in Vlaanderen die de wetgeving overheidsopdrachten moeten toepassen. Een eventuele samenwerking zal ondere andere vertrekken vanuit de reeds geldende criteria in Nederland.
 
Van 1 juni tot 15 juli 2021 kunnen overheidsaankopers, experten, betrokken sectoren en middenveldorganisaties niet alleen opmerkingen geven bij de voorgestelde samenwerking in het algemeen, maar ook meer concreet bij de criteria die nu al in Nederland bestaan voor de clusters Kantoorfaciliteiten en diensten, Automatisering en telecommunicatie en Transport en vervoer.
 
Je kan meer lezen over het project en de wijze waarop je opmerkingen kan indienen op de pagina bij de MVI-criteriatool: https://www.mvicriteria.nl/nl/Over%20MVI-criteria.
 
Het gaat hier over een eerste informatieronde. Van 15 augustus tot en met 30 september 2021 kunnen opnieuw opmerkingen worden gegeven, dan bij de criteria voor de clusters GWW (Grond-, Weg- en Waterbouw), Kantoorgebouwen en Energie.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten