Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Vlaanderen wil oversubsidiëring voorkomen

De Vlaamse regering wil oversubsidiëring voorkomen van technologieën zoals biomassa-, biogas en fossiele warmtekrachtinstallaties. Daarom wordt de toegekende steun voortaan jaarlijks geactualiseerd. 

Vlaanderen wil oversubsidiëring voorkomen
Guntar Feldmann
Door de hoge elektriciteitsprijzen halen de bestaande groenestroom- en warmtekrachtinstallaties mogelijk een hoger rendement dan de Vlaamse regering initieel had vooropgesteld. Momenteel wordt de steun jaarlijks enkel aangepast voor rendabele wind- en zonne-energieprojecten voor installaties met een startdatum vanaf 1 januari 2012. 
 
Die actualisatieberekening wordt nu dus ook uitgevoerd voor de overige technologieën. Voor dergelijke installaties zal dan niet enkel de elektriciteitsprijs worden geactualiseerd maar ook de marktprijs van de brandstof en bij biogasinstallaties de prijs van de ingaande stoffen. Omwille van de hoge elektriciteitsprijzen zal zo’n actualisatieberekening waarschijnlijk een dalend effect hebben op de steunhoogte.
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten