Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Volkswoningbouw Herent plaatst zonnepanelen op sociale woningen

De sociale huisvestingsmaatschappij Volkswoningbouw uit Herent is bezig met een grote renovatiebeweging waardoor al hun huurders in de toekomst kunnen genieten van een betaalbare, energiezuinige en kwaliteitsvolle sociale huurwoning die voldoet aan de normen.  

Volkswoningbouw Herent plaatst zonnepanelen op sociale woningen  (1)
In woonwijk Den Dries in Veltem gebeurde recent reeds een volledige renovatie van acht woningen en een gedeeltelijke renovatie van elf woningen. Atelier MA+P uit Brussel zorgde voor het bouwtechnische ontwerp zodat alle woningen na renovatie een energiezuiniger zijn. Bouwfirma PIT uit Antwerpen stond in voor de uitvoering.
 
Tijdens de uitvoering van de renovatiewerken werd ook gekeken of de plaatsing van zonnepanelen mogelijk was. Voor zeven woningen was dit technisch haalbaar en deze werden inmiddels ook geïnstalleerd. Zo kunnen de huurders nog genieten van ‘een terugdraaiende teller’ en zou hun energierekening op termijn duidelijk moeten dalen.
 
Volkswoningbouw evalueert volgend jaar of de zonnepanelen in dit renovatieproject voor de huurders effectief hebben gerendeerd. Indien dit het geval is, zal deze installatie als model dienen voor andere (toekomstige) renovatieprojecten van de sociale huisvestingsmaatschappij.
 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten