Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Volvo Trucks introduceert vier trucks in spectaculaire film

Om het vermogen en de kracht van de vier nieuwe Volvo Trucks voertuigen te demonstreren bouwde Volvo een kolossale trucktoren van 15 m hoog en 58 ton zwaar, waarbij de vier nieuwe trucks boven op elkaar werden gestapeld. Als kers op de taart ging ceo Roger Alm er bovenop staan.

Volvo Trucks introduceert vier trucks in spectaculaire film

In de trucksector is het uitbrengen van een nieuw voertuig een enorm project. Het uitbrengen van vier modellen tegelijkertijd is bijna ongehoord. De film komt een dag eerder uit dan de officiële introductie in Europa van het gamma zware voertuigen met de Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM en Volvo FMX. De vier nieuwe modellen vertegenwoordigen ongeveer tweederde van de leveringen van Volvo Trucks.

”Dit is onze grootste introductie ooit bij Volvo Trucks. De impact van deze trucks op de winstgevendheid en het concurrentievermogen van onze klanten zal enorm zijn, zowel voor hun bedrijfsresultaten als in de strijd om de beste chauffeurs”, zegt Roger Alm, president van Volvo Trucks.



”We hadden ongeveer een maand nodig om de toren te ontwerpen en te bouwen en te controleren of deze veilig genoeg was om ermee te rijden. Dit werd mogelijk gemaakt door de robuuste Volvo FMX constructietruck en het nieuwe tandemstel van 38 ton die het gewicht van de andere voertuigen kon dragen. Maar het vereiste ook een constante snelheid en traject, die mogelijk werden gemaakt door de Volvo Dynamic Steering-technologie en een bekwame chauffeur”, aldus Markus Wikström, ingenieur bij Volvo Trucks die deel uitmaakte van het technische team achter de videoshoot.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten