Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Willy Naessens Industriebouw maakt industriebouw circulair

Willy Naessens zegt met het nieuwe bouwconcept The Circle de snelste weg naar een circulair industrieel pand te hebben gevonden. In twee uur tijd is een definitief ontwerp klaar, inclusief kostenberekening. Bovendien zijn alle bouwstenen circulair in re-use of recycle.

BKBC - 2024-04-29T164354.426
Willy Naessens Industriebouw

Willy Naessens Industriebouw staat bekend om zijn verticale integratie. De belangrijkste processen binnen een bouwproject worden in eigen beheer uitgevoerd. Eén partner die het gehele bouwproces van A tot Z coördineert. Deze werkwijze is ook het belangrijkste uitgangspunt voor de ontwikkeling van het nieuwe concept The Circle.

Tijdens een ontwerpsessie kan met behulp van de speciaal ontwikkelde 3D-webtool binnen twee uur een definitief en demontabel, industrieel pand op tafel liggen. Alle specificaties, zoals afmetingen en kosten zijn dan per onderdeel bekend.

Alle 100 bouwstenen van The Circle zijn demontabel en circulair. 70% is zonder aanpassing herbruikbaar en 25% is recycleerbaar. Daarnaast wordt van iedere bouwsteen een LCA-analyse (levenscyclusanalyse) gemaakt. Dat moet ontwikkelaars helpen om BREEAM-scores te realiseren binnen de bouwprojecten.

“Met The Circle introduceren we een nieuwe standaard voor circulaire bouw, waarin snelheid, duurzaamheid en innovatie samenkomen", aldus Willy Naessens.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten