Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Wilo is ‘Europe's Climate Leader 2024’

De Financial Times en het statistiekportaal Statista verklaart de Wilo Groep tot ‘Europe's Climate Leader 2024’. Voor deze onderscheiding beoordeelden zij honderden Europese bedrijven op hun vooruitgang in CO2-reductie.

BKBC - 2024-08-27T081554.366
WILO GROUP

De Wilo Group is een wereldwijd toonaangevende leverancier van pompen en pompsystemen voor watermanagement, industrie en de bouwsector. Koolstofemissies verminderen is een belangrijk doel van de duurzaamheidsstrategie.

"Tegen 2025 willen we wereldwijd klimaatneutraal produceren", zegt Georg Weber, lid van de Raad van Bestuur en CTO van de Wilo Group. “Dit doel bereikten we al voor alle Europese en Chinese vestigingen. Het succes komt door onze grote investeringen in fotovoltaïsche systemen. We hebben momenteel een wereldwijde capaciteit van 20 megawattpiek."

Voor ‘Europe's Climate Leaders’ bundelden de Financial Times en Statista hun krachten om bedrijven te vinden die klimaatverandering aanpakken. De lijst focust voornamelijk op de vermindering van de belangrijkste Scope 1- en Scope 2-emissies. Ze keken ook naar andere factoren zoals transparantie over Scope 3-emissies en samenwerking met duurzaamheidsbeoordelaars zoals het Science Based Targets Initiative (SBTi).

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten