Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Winterdienst.be test nieuwe machines in de praktijk

Winterdienst.be stelde zijn nieuwkomers op de markt extra op de proef. Het bedrijf rukt elke winter uit om wegen en sites sneeuw- en ijzelvrij te maken en schakelde hiervoor de SPTT-pekelsproeier en WTS-Wintec natstrooier.

winterdienst

De winterse buien van de afgelopen weken gaven Winterdienst.be de mogelijkheid om zijn machinepark op ware kracht te testen.  Het weer zorgde ervoor dat zowel de kwaliteit van de machines als het perfect uitvoeren van de gladheidsbestrijding in de praktijk op waarde konden worden getest en de SPTT-pekelsproeier en de WTS-Wintec-combistrooier werden dan ook op volle kracht ingezet.

Omdat fietspaden een probleemzone zijn op de Belgische wegen ontwikkelde Winterdienst.be een eigen pekelsproeier. Deze is zeer compact en eenvoudig te bedienen. Maar kan deze ook grote hoeveelheden sneeuw aan? Het was opmerkelijk hoe de sneeuw en de ijzel achter de sproeiboom wegsmolten zonder dat er extra verkeer nodig was om de inwerking te stimuleren. In combinatie met een sneeuwploeg op dezelfde smalspoortrekker werd in één werkgang het volledige fietspad vrijgemaakt. Fietspaden in dezelfde gemeente die met strooizout behandeld werden, hadden nog wel verkeer nodig om het zout te laten inwerken.

WTS-Wintec-combistrooier

Voor openbare wegen en parkings blonk de WTS-Wintec-combistrooier uit als machine combineerbaar achter landbouwtrekker met een werkbreedte tot 8 m. De mogelijkheid van de dosering van pekel en strooizout in dezelfde werkgang zorgde voor een duidelijk snellere dooiende werking. Zelfs als de WTS-Wintec-combistrooier ingezet wordt bij grotere hoeveelheden sneeuw laat deze combistrooier een perfect resultaat achter in combinatie met een sneeuwploeg gekoppeld aan dezelfde trekker.

De SPTT-pekelsproeier en de WTS-Wintec-combistrooier zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en volumes. De pekelsproeier is ook beschikbaar met een lans, zodat deze buiten het winterseizoen ingezet kan worden voor het begieten van planten.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten