Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

WOOD HUB behaalt de eerste WELL Core Platinum-certificering in België

CFE Groep ontving de eerste WELL Core Platinum-certificering in België voor Wood Hub, een innovatief kantoorgebouw van 7.300m² in Brussel. De prestigieuze onderscheiding is de belangrijkste bouwstandaard die zich richt op het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van mensen via de gebouwen waarin we wonen, werken en spelen.

BKBC (11)
bpi

Wood Hub werd ontworpen om een stimulerende en gezonde werkomgeving te bieden. Als eerste gebouw in België met een WELL Core Platinum-certificering is Wood Hub het voorbeeld van een uiterst duurzaam en gezond gebouw waar het welzijn van mensen in hun werkomgeving primordiaal is. De certificatie werd behaald door het definiëren van de meest effectieve prestatienormen, ontwerpinterventies, onderhoudsprotocollen en organisatorisch beleid, allemaal ondersteund door het meest recente wetenschappelijke en volksgezondheidsonderzoek.

WELL is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek dat het verband onderzoekt tussen de gebouwen waarin we ongeveer 90% van onze tijd doorbrengen en de gevolgen voor de gezondheid en het welzijn van de mensen in deze gebouwen. 

De 10 WELL-concepten gaan over: lucht, water, voeding, licht, beweging, thermisch comfort, geluid, materialen, geestelijke gezondheid en gemeenschap. 

Om de WELL CoreTM Platinum-certificering te krijgen, onderging Wood Hub strenge tests en een eindevaluatie door Green Business Certification Inc. (GBCI), de externe certificeringsinstantie voor WELL, om er zeker van te zijn dat het voldeed aan alle prestatievereisten van de WELL Core-certificering.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten