Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Word gecertificeerd aannemer binnenisolatie

Wie binnenisolatie laat plaatsen door een aannemer en een RD-waarde van minstens 2 m²K/W behaalt, geniet van een premie van liefst 15 € per m². Klanten ontvangen deze premie van de netwerkbeheerders op voorwaarde dat de aannemer over een certificaat van bekwaamheid beschikt.

vdab

Om een gecertificeerd aannemer binnenisolatie te worden, kan je een opleiding volgen. Daarna moet je nog slagen voor het examen van het Vlaams Energieagentschap.

Examen

Recticel Insulation, Gyproc, Xella en Isover organiseren samen met het opleidingscentrum van de VDAB opleidingen inzake binnenisolatie voor aannemers. Tijdens twee dag- of vier avondsessies krijgen ze de theorie, maar leren ze ook de praktijk via de oplossingen voor binnenisolatie van de vier partners. Deze opleiding is uniek omdat ze zo een uitgebreide kennis biedt van de belangrijkste binnenisolatiesystemen. Aansluitend op deze opleiding is er een examen, waarna de deelnemers meteen aan de slag kunnen als gecertificeerd aannemer.

Hamme

De avondopleiding wordt georganiseerd bij de VDAB in Hamme op woensdagen (7 tot 28 maart, telkens van 18 tot 22 u.). De dagopleiding in Hamme wordt georganiseerd op donderdag 22 maart en vrijdag 23 maart). Deelnemers betalen 270 € voor de opleiding (twee dagen of vier avonden). De KMO-portefeuille (zie www.kmo-portefeuille.be) kan voor het inschrijvingsgeld worden gebruikt. Arbeiders uit de bouwsector kunnen rekenen op een tussenkomst van Constructiv.

Voor meer info en om u in te schrijven, neem contact op met Philip Van Den Broeck van het VDAB opleidingscentrum Hamme (philip.vandenbroeck@vdab.be) Zet zeker de titel van de opleiding in het onderwerp.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten