Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Zulte pakt doortocht Olsene aan

De gemeente Zulte is klaar met het ontwerp voor het vernieuwen van de N43 tussen de Lijsterstraat en De Dreve.

olsene
ArcheoNet Vlaanderen - Foto: Willy Vereenooghe

“Tijdens het infomoment werd het ontwerp heel goed onthaald door de bewoners van de drukke Grote Steenweg. Deze ingrijpende werken zullen niet vroeger dan in 2020 van start gaan”, stelt schepen Sophie Delaere.

Het ontwerp voor het deel van de N43 tussen de Lijsterstraat en de Dreve is al geruime tijd in opmaak. In deze legislatuur werd voornamelijk werk gemaakt van een goed ontwerp in grondig overleg met de wegbeheerder (Vlaams Gewest), De Lijn, handelaars en bewoners.

Er wordt vooral aandacht besteed aan een afgescheiden fietspad in de zones waar dit mogelijk is. Waar dit niet mogelijk is, zal het fietspad verhoogd aangelegd worden. Er worden waar mogelijk ook ventwegen aangelegd waarbij de handelszaken op een efficiënte manier kunnen bereikt worden en waar maximaal plaats is om te parkeren.

Er worden poorteffecten gecreëerd door de aanleg van asverschuivingen en groenelementen aan De Dreve, de Nieuwlandstraat en de Warandestraat om duidelijk aan te tonen dat men daar de kern van de gemeente binnenrijdt.

In de Kerkstraat wordt aan het kruispunt met de Grote Steenweg een extra afslagstrook voorzien zodat de voertuigen die rechts moeten afslaan niet worden tegengehouden door de voertuigen die naar Machelen rijden.

De bushalte aan de lichten richting Zulte wordt verplaatst naar een zone vóór de lichten van de Centrumstraat. Op de N43 tussen Centrumstraat en Kerkstraat wordt centraal een geleide bomenrij voorzien, aan de huidige afslagstrook naar het Graevestraatje.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten