Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Erfgoed

Art-decogemeentehuis van Vorst heropent na renovatie

Eén van de art-decoparels van het Brussels Gewest is het gemeentehuis van Vorst. Het gebouw onderging een zeer uitgebreide renovatie en werd, na tien jaar, opnieuw geopend voor het grote publiek.

BKBC - 2024-09-24T134932.621
Kabinet Ans Persoons

De renovatie van het Gemeentehuis, gebouwd door architect Jean-Baptiste Dewin, was de ideale gelegenheid om het onthaal en de dienstverlening aan de bewoners te reorganiseren en te heroriënteren, en om de werkomgeving voor de werknemers van de gemeente aan te passen aan de hedendaagse uitdagingen van het welzijn op het werk. Een echte uitdaging in een beschermd gebouw dat bijna een eeuw geleden is gebouwd, en daarom veel meer nodig had dan een eenvoudige herschikking van diensten.

Sinds 2014 waren alle gemeentelijke diensten verhuisd naar verschillende locaties om dit kolossaal project in drie fasen mogelijk te maken. De werken werden uitgevoerd door het architectenbureau Origin. De eerste fase, die in 2016 werd afgerond, was gericht op de restauratie van de buitengevels. De tweede fase van de restauratie, die begon in 2017 en net is afgerond, richtte zich op het interieur van het gebouw en de aanpassing aan de veiligheids- en toegankelijkheidsnormen. In de volgende fasen van het project wordt de zolderruimte ingericht om de werking van de gemeentelijke diensten te optimaliseren en rationaliseren.

BKBC - 2024-09-24T134953.468
Kabinet Ans Persoons
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten