Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Erfgoed

Eerste deel gevelrenovatie Koninklijk Paleis in Brussel is klaar

Het eerste deel van de renovatie van de voorgevel van het Koninklijk Paleis in Brussel is klaar. De stellingen aan de linkerkant van het paleis worden gedemonteerd waardoor de gerenoveerde gevel zichtbaar wordt. De stellingen verhuizen naar de rechterkant van het paleis voor de volgende fase.

Ontwerp zonder titel (13)
Adobe Stock

De renovatiecampagne van het paleis wordt uitgevoerd in verschillende delen. Alle gevels, met inbegrip van de achter- en de zijgevels, de stenen balustraden en trappen, de tuinmuren, de hekken en poorten komen aan de beurt. De reiniging en de restauratie van de tuinmuur aan het Troonplein start nog in de loop van deze zomer. Ook daarvoor wordt nog een stelling opgetrokken.

Het buitenschrijnwerk wordt eveneens gerestaureerd of integraal vervangen, naargelang het geval. Daarbij wordt thermisch isolerende beglazing aangebracht. In totaal gaat het om meer dan 700 ramen en 2.800 m² schrijnwerk.

De werken zijn in maart 2023 gestart, duren ongeveer anderhalf jaar en kosten rond de 6 miljoen euro.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten