Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Erfgoed

Festival van de architectuur 2023: gebouwd patrimonium verdient meer creativiteit

Voor deze vierde editie keert het Festival van de architectuur terug naar zijn thuisstad Antwerpen. Met ‘Een speelveld’ als thema nodigen het Vlaams Architectuurinstituut en DE SINGEL iedereen uit om voor één keer de regels los te laten en inventief om te gaan met wat er al is.

Horizontaal-Campagnebeeld-festival-van-de-architectuur-©Teuntje-Fleur-002_-scaled-2000x1435

Wie in Vlaanderen en Brussel de ogen opslaat, heeft veel kans om op een dichtbebouwd landschap uit te kijken. Gebouwen volgen elkaar op en straten lopen in elkaar over. Is er nog ruimte voor verandering of staat onze omgeving voor altijd vast? We kunnen de bestaande lijnen ook lezen als een uitnodiging om verder te tekenen. Het Festival van de architectuur 2023 omarmt de omgeving en bekijkt die met een nieuwe blik. Als een speelveld dat vraagt om te komen spelen.

Ontdek aanstormend talent in het Jonge Makers Festival, lap voor één keer alle regels aan je laars tijdens de Familiedag of kijk binnen bij architecten en bewoners op de Dag van de architectuur.

Van 5 tot 10 september 2023 

Meer op www.festivalvandearchitectuur.be

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten